Competitie en World Tour 2017 Sobri Jeugd 

Vanaf de leeftijd van 6 jaar kan je meedoen met verschillende activiteiten op Sobri. Zo heb je voor de jongste jeugd de World Tour en vanaf 11 jaar kan je meedoen met competitie tennis. Zie meer hierover onder voorjaarscompetitie en tenniskids.

Als je mee wilt doen met de competitie, geef je dan op bij de Jeugdcommissie uiterlijk vrijdag 20 november 2016 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Daarnaast kan je meedoen aan toernooitjes, en allerlei andere activiteiten op Sobri. De Jeugdcommissie organiseert deze activiteiten met name in het voorjaar en in de zomer.
De activiteitenkalender zal te zijner tijd op deze webpagina te vinden zijn.

Voorbeelden van toernooitjes en activiteiten die we organiseren zijn het Openingstoernooi (begin april), het Ouder-Kind toernooi, racket trekken en tennisclinics. Daarnaast kun je onderling ook met elkaar afspreken. Aan het einde van het zomerseizoen organiseren we de Clubkampioenschappen en speel je wedstrijden voor de clubtitel tegen je clubgenootjes. Over al deze leuke evenementen word je op de hoogte gehouden via onze nieuwsbrief.
Hierin vind je ook de laatste nieuwtjes en kun je, als je iets te delen hebt met de rest, een stukje insturen.


 Voorjaarscompetitie 2017 (jeugd)

Beste Sobri-jeugdleden,
Het lijkt nog ver weg, maar als je in het voorjaar 2017 voor Sobri competitie wilt spelen, moet je je nu al inschrijven.
Teams moeten nl. begin december worden aangemeld bij de KNLTB.

Soorten competitie
Je kunt je bij Sobri aanmelden voor:
A) Voorjaarscompetitie 11 t/m 14 jaar
B) Voorjaarscompetitie 11 t/m 17 jaar
C) Groene voorjaarscompetitie Tenniskids voor kinderen met geboortejaar 2004-2006
D)
World Tour Oranje voor kinderen met geboortejaar 2005-2008
E) World Tour
Rood voor kinderen met geboortejaar 2007-2010

De World Tour wedstrijden zijn op zondagochtend.
De Voorjaarscompetitie 11 t/m 14 jaar, 11 t/m 17 jaar
is op zaterdag of zondag.

Afbeelding_competitie_jeugd_2016.png

Voor meer info kun je terecht op de website van Tenniskids van de KNLTB:
http://tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/world-tour-en-groene-competitie/

Voorwaarden
Als je je opgeeft voor de competitie, dan kies je op de competitiedagen voor TENNIS waarbij je niet zomaar kunt afzeggen. Iedereen die zich inschrijft voor de competitie heeft in principe daarnaast ook tennisles. Mogelijk vindt voorafgaand aan de competitie een aantal (verplichte) competitietrainingen plaats.

Bijdragen
Van alle competitiespelers wordt een bijdrage in de kosten (KNLTB en ballen) gevraagd; deze zal in 2017 ca. 25 euro per kind bedragen.
Eén van de ouders van de kinderen die samen een competitieteam vormen, is captain, eventueel in samenspraak met een andere ouder. Verder verwachten wij van de ouders van de competitiespelende kinderen dat ze als rij-ouder beschikbaar zijn bij uitwedstrijden. Dus: als je je wilt inschrijven voor de competitie, bespreek dit dan eerst met je ouders!

Plaatsing
Het makkelijkste is om je als team aan te melden. Maar je kunt je ook individueel aanmelden.
We willen je er in dat geval op voorhand op wijzen dat aanmelding niet automatisch betekent dat je in een competitie team kan worden geplaatst. Als alle inschrijvingen binnen zijn, stelt de JC – in samenspraak met tennisschool Jan de Rook – de competitieteams samen. Dit kunnen jongens-, meisjes- en gemengde teams zijn, afhankelijk van het aantal jongens / meisjes dat zich heeft ingeschreven. We doen dan ons best om alle kinderen te plaatsen zoveel mogelijk op hun eigen niveau.
Als het niet mogelijk is je te plaatsen in een competitie team, kun je op de reservelijst worden geplaatst.
Het is ook mogelijk om je op te geven als reserve als
je niet op alle speeldagen kunt meedoen.

Aanmelden en vragen
Je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met x , via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Je aanmelding moet binnen zijn uiterlijk op vrijdag 20 november a.s.!

We zien jullie aanmeldingen graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Namens Jeugdcommissie Sobri


World Tour (Rood en Oranje) en de Groene competitie (jeugd) 

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen en banen leert de jongste jeugd de sport zeer snel te spelen.

Tenniskids gebruikt drie kleuren in opeenvolging van verkeerslichten die de voortgang van kinderen in tennis in kaart brengen: rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Afbeelding_competitie_jeugd_2016.png

Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden rond bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (rode vlak).

tenniskidsrood.png

Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Er wordt gespeeld met een zachtere en lichtere bal en de wedstrijden worden steeds langer. Ze spelen op het oranjegekleurde deel van de baan.

Tenniskidsoranje.png

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan.

Tenniskidsgroen.png

Geel
Kinderen ouder dan 12 jaar spelen op een hele baan met een gele bal en volgen de normale telling.

Kijk voor meer informatie over Tenniskids op de website van de KNLTB: www.tenniskids.nl