Het tennispark Vreugd en Rust

In het hart van Voorburg, in het gelijknamige park en vlakbij de winkels van de Herenstraat, vindt u het tennispark Vreugd en Rust.

Klein en knus met de besloten sfeer van 6 banen op wat eens de moestuin was van prinses Marianne (een dochter van koning Willem I) en met een clubhuis dat nog elementen van de groentekas bevat.

Vreugd en Rust is een gezellig en gastvrij tennispark. U kunt er zowel recreatief als meer prestatiegericht tennissen, les nemen en vrij spelen. Voor iedereen, van beginner tot (ver)gevorderde zijn er volop mogelijkheden, waarbij tennisplezier voorop staat.

Tennispark Vreugd en Rust is goed bereikbaar met volop gratis parkeergelegenheid. Wel is op sommige plaatsen gedurende werkdagen een parkeerschijf nodig. En op zaterdag is er de bedrijvigheid van een markt en moet er wat verder weg worden geparkeerd.

Het park beschikt over all-weather smash-court banen die na regen direct weer speelbaar zijn. Sinds oktober 2016 is er verlichting, een vernieuwde horecaformule en heeft het clubhuis een grote metamorfose ondergaan. Hieronder enkele foto's van situatie voor oktober 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden park

Het tennispark is 7 dagen per week geopend, van 9.00 uur tot einde van de dag.

Lidmaatschap of baanhuur

’s Zomers, van eind maart tot begin oktober, kunt u op het park tennissen door lid te worden van de tennisvereniging. SOBRI voor zowel senioren als junioren. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om privé een baan te huren, overdag, 's avonds en in het weekend. Informeert u eens naar de mogelijkheden.

Reserveren

De leden van SOBRI kunnen banen reserveren door hun pasjes af te hangen. Als u 's avonds met licht wilt spelen, bel dan de beheerder vooraf even op (# clubhuis: 070 7371275).

Naam Vreugd & Rust

Het tennispark dankt haar naam aan Buitenplaats Vreugd en Rust. Deze buitenplaats omvatte onder andere een herenhuis (het huidige hotel restaurant Savelberg), een orangerie (nu brasserie De Koepel) en een stuk bos, dat in ca 1793 voor een groot deel werd gekapt ten behoeve van een moestuin en een boomgaard. Dit gedeelte werd ommuurd en deze muren zijn nu nog aanwezig. De moestuin heeft plaats gemaakt voor de tennisbanen die daar in 1928 zijn aangelegd

 

Huize Vreugd & Rust

 

 De Koepel

Interessante links:

http://wiki.toenleidschendam-voorburg.nl/wiki/Marianne_der_Nederlanden

http://wiki.toenleidschendam-voorburg.nl/wiki/Guillaume_Groen_van_Prinsterer

http://wiki.toenleidschendam-voorburg.nl/wiki/Collectie_Duijvestein_-_Vreugd_en_Rust